2015. május 16., szombat

Vámpírok a világ minden táján 2

Már írtam egy ilyen címmel bejegyzést, de ott nem soroltam fel az összeset. Most itt szeretném folytatni:

5, Sampiro: A sampiro albániai vámpír, aki eredetileg csak a saját családját, közösségét támadta meg. Sampiróvá válnak a török származásúak vagy azok, akiket nem a megfelelő szertartás szerint temetnek el. Albánia északi részén úgy tartják, hogy ha egy farkas leharapja a sampiro lábát, akkor örökre visszatér a sírjába.
 
 

6, Draugr: Skandináviában honosok. Fészkeiket a viking harcosok sírjai mellett készítették el, melyből egyesek kincsekkel vannak tele. Ezt a vámpírfajt nem lehet összetéveszteni az emberrel. Bőrük fekete vagy hullasápadt. Képes arra, hogy megváltoztassa a méretét.

7, Energiavámpírok: Más néven pszichikus vámpírok. Leginkább kötődnek a fekete mágiához. Területük Dél - és Közép-Amerika valamint Ázsia egyes részei. Nem emberi vérrel táplálkoznak, hanem az energiájukat kiszívják, ezzel kedvetlenek lesznek. Valamikor csak egy félgömbként jelennek meg.

8, Indiai, kínai és nyugat-afrikai vámpír: A paku patinak nevezett vámpírt Indiában a legfőbb gonoszság megtestesülésének tartják. Kínában Chiang-shihnek hívják a vámpírszerű lényeket. A kínai vámpír csak a hold nélküli éjszakákon jön elő sírjából. Az adze vámpírtól a nyugat-afrikai ewe népcsoport retteg, amely legtöbbször a szentjánosbogár alakját veszi fel, de ha fogságban van emberré is változhat.

 9, Nappali vámpírok: Nem minden vámpírra jellemző, hogy a sötétség idején hagyják el sírjukat, és hogy félnek a napfénytől. Oroszország és Lengyelország élőhallottjai délben kelnek fel és éjfélig kell visszatérniük a sírjaikba.
 

1 megjegyzés:

  1. The King Of Dealer by Sega - The King of Dealer
    I am the King of Dealer. Published in 1992. Play online for free. Sega Genesis / Mega Drive classic 카지노 사이트 games kirill-kondrashin in your browser.

    VálaszTörlés